субота, 6. јун 2009.

O komšijama..

..imam divne dve komšinke.Uvek mi se jave kad prolazim ulicom.Jedna od njih, doduše ume to malo da nervira, uvek isprati moj ulazak u kuću.Jednostavno prirodno je da se uvek nađe na tom mestu, kad ja otključavam svoja vrata. Druga pak, me otprati celim putem dok prolazim ulicom ispred njene kuće. Jedna se zove Tina, druga je Dona.U čem j eproblem?Što su to-kerovi.tačnije ženski kerovi, da ne kažem nešto drugo.
Laju svaki dan iz petnih žila.Ne razlikujem kad se vesele a kad me ne vole.U stvari, mislim da me i ne vole, je rčini se da ni svoje gazde baš ne što ne vole, niti poštuju.Tačnije, Dona urla dan i noć, i ne treba mi zvono na ulaznim vratima. Ona je postala pouzdan alarm za sve prilike i sva doba.
Dok, suseda Tina, budući da je od neke niske, majušne a veoma opake vrste pasa, svojim piskavim lajanjem samo iritira.Ona obično laje na preskok nekako, jer zbog svoje visine iliti nizine, ne vidi baš svakog ko prolazi ulicom.Ali nepogrešivo me oseti kad dolazim do kante za smeće, budući da je ona blizu ograde, i tako javlja svojim gazdama da sma bavila i to, tj bacila smeće u kantu.Što verujem da im je informacija od velikog značaja. A možda i jeste, ko zna, već nekoliko puta smo zatekli Tininog gazdu, kako se naginje preko zidane ograde( koju je inače on zidao i ukopavao ciglama celo jedno leto), i zvera po našem dvorištu, da vidi šta mi valjda radimo.

Elem.

Donu čovek još može nekako kontrolirati.Tj neko od starijih gazdi vikne, pa s eona ućuti.Ali dođe mi ponekad da je-ujedem.Pa pusti me da uđem mirno u svoju kuću.Jer njena kućica stoji direktno pred mojim ulaznim vratima.I nema šanse da uđem, a da druge komšije ne saznaju i tu činjenicu, koja je verujem takođe veoma bitn ai za njih i za ostale komšije, zaključno sa donjom ulicom, jer Donin lavež ječi u dve naredne ulice.Čini se da suseda Tina ume bar malo da dremne, dok DOna ne spava, već kao riba stalno prati jednm okom kad će neko ući ili izaći iz moje kuće.Pravi bolju evidenciju od svih drugi komšinki koje uporno šetaju po ulici i uredno beleže kretanje svih nas mlađih od 40 godina.

Kod takvih čuvara, ne treba mi alarm.Eventualno tamponi od sira, kakve su koristili u Alo, alo, kad bi madam Edit krenula da peva.

1 коментар: