субота, 11. јул 2009.

Dečja posla ili pomoć

Elem.
Pošto nam je propao plan, tj propada nam plan o kupanju u bazenu već danima, odlučila sam da nekako dete smočim, zaposlim i učinim korisnim.Tj ovaj treći deo sma j akao mlai Perica lepo zamislila, ali je realizacija malko više potrajala.

POnekad namestim situaciju da mala gospođica nešto briše, pere, itd,jer tako joj se daje značaj, njoj i onome što radi. A obično su to neke benigne stvari, npr, peć koja hvala bogu leti ne radi, ili orman..nešto što će je okupirati neko vreme,zabaviti....NO ponekad odredimo i malo veće brljanje, kao što je pranje staza iz kupatila ili iz hodnika i spavaće sobe.
Tako smo juče na terasi prale zajedničkim snagama staze iz kupatila.Bilans:moja staza je bila orana, a njena potpoljena vodom i sa celim cm pene razmarane po celoj stazi.
To je značilo suštilno kritikovanje načina pranja, objašnjavanje da se to ipak ne radi tako, da treba malo više da se trlja...što je filovala svojim komentarom:" Pa ako tako jako trljam, onda ću brzo da se umorim, zar ne?" Sa izrazom patnje sam odmerila i tu stazicu i ceo tepih koji me čekao u dnevnoj sobi, i krenula objašnjavanje ispočetka.Sa nešto oslabljenim kontignetom živaca, ali sa smeškom na licu.To delo njenih ruku sam završila u kupatilu, gde sma donela kao da isperem stazu, ali sam morala obaviti umesto nje onja doe trljanja.
lekciju od juče je bar za danas naučila.Svoju stazu iz sobe je istrljala do pola, a onda zatražila dugačak jastuk iz sobe.Zašto? Pa da legne potrbuške, zaboga!Tako težak posao mora da s eradi ležećki, jer tako se štedi energija.I onda je nastavila da svojski trlja i drugu polovinu.

Lekcija naučena.S tim što je sve s anje moralo da bud eskinuto, jer je bilo mokro, kao da je lično sebe prala.Ali taj osećaj sreće, što je nešto uradila, nešto ne toliko veliko, ali eto, napravila je nešto čistijim nego što je bilo, je nemerljiv. I pristala bih opet da krišom ispravim greške u pranju , da ih je bilo....

Нема коментара:

Постави коментар