четвртак, 16. јул 2015.

#KaoDevojcica



Prirodne nauke su za decake, oni su bolji.
Ali svake godine ona ide na takmicenja iz matematike.Ove skolske godine je dosla do treceg mesta na okruznom iz biologije, svojom snagom, voljom, intuicijom i ljubavlju za taj predmet.

Borilacke vestine nisu za devojcice, one postaju grube, misicave, muskarace.
Ali svejedno  ulazi u sedmu godinu treniranja karatea.Sve devojcice koje zna, a koje treniraju taj sport su izuzetno dobro gradjene, gipke, sportisti u dusi. I lepe, verovali ili ne. Kao i Ona.

Rvanje je prestala da trenira jer nije bilo nijedne druge devojcice da joj bude sparing partner, iako je trener imao volju da je prima na treninge i da radi sa njom. Ali, mislim da nije odustala od te ideje, nikako.

Kakvi racunari, programiranje i sve ostalo.To je za decake.Oni su bolji.
To je ne zaustavlja da petu godinu zaredom i devet smena u Kompkampu stice dragocena znanja iz oblasti koja je interesuje. i u kojoj je dobra. I da ove godine se prvi put  pokaze, kao asistent predavaca.

Devojcice pisu samo ljubavne pesme.
Ove godine je napisala pesmu o Sv.Savi od koje sam se najezila. Naravno , da nije ljubavna.

Gitaru sviraju decaci, oni su frajeri i tako vise devojcica privuku.
To nije smetalo da snagom uragana trazi gitaru za svoj 10ti rodjendan i da samouko, uz pomoc knjiga i raznih tutorijala savlada osnove sviranja.

To dete radi sta zeli i ispunjava svoje zelje. Takmici se tamo gde zeli . Jedino joj zasmeta , vec sada, sto ponekad, mora da pokaze da je veci decak od nekih drugih decaka, da bi bila priznata.

To dete ispunjava svoje zelje i  radi sve ono u cemu je dobra.Bez obzira da li tradicionalna shvatanja kazu da i je to za devojcice ili za decake
Ja je kao roditelj podrzavam.
 Zato sto sam i ja, kao i ona bila nezaustavljiva. Treca u drzavi iz fizike, treca iz matematike.Hemiju obozavala.



Zato sto smo obe nezaustavljive.
#KaoDevojcica

Hvala ti na tome sto si devojcica. I nikad nemoj da posumnjas u sebe zbog toga.
Tvoja Mama

Нема коментара:

Постави коментар